Wie zijn wij?

Dé dans- en musicalschool van de gemeente Zundert!

Basickx is dè dansschool van de gemeente Zundert op het gebied van modern, jazz, musical en peuter- & kleuterdans. Wij vinden dat dansen een kunst is en bij theater hoort. Daarom treden we regelmatig op en maken we eens in de twee jaar een grote eindvoorstelling.

Door middel van dans, theater en muziek ervaar je hoe leuk het is om samen mooie dingen te maken. Daarnaast ontwikkel je muzikaliteit en leer je jezelf te uiten en lichaamsbewust te zijn. Plezier staat bij ons dus voorop, maar we vinden het ook belangrijk dat je bij ons wat leert!


Docenten

       Hilke en Marleen
Basickx is opgericht en wordt gerund door Hilke Bastiaansen en Marleen Hendrickx. Twee vriendinnen met een gedeelde grote passie voor dans. Hoewel ze vanaf jonge leeftijd altijd samen gedanst hebben, zijn ze tijdens en na hun studie ook hun eigen weg gegaan.

Marleen heeft haar propedeuse musicaltheater en de bachelor Theaterwetenschappen behaald. Momenteel studeert ze Theaterdocent Verkort aan de Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten. Daarnaast is ze freelance danseres bij ID Theatre Company waarmee ze voorstellingen voor jongeren maakt.
Hilke is afgestudeerd aan de opleiding docent dans van de Fontys dansacademie. Na een aantal jaar actief als dansdocent en CKV-docent gewerkt te hebben, is ze momenteel met haar vriend hun droom aan het najagen in Sydney. Hilke heeft de 200 uur opleiding tot yogadocent afgerond in Sydney.


Foto Basickx1 klein formaat         Eveline Sand
Eveline Sand is geboren en getogen in Rijsbergen. Ze maakte op 6-jarige leeftijd haar debuut op het podium met het lied ‘Ik ben groen’ tijdens de jaarlijkse playbackshow op de St. Bavoschool en is op die plek sindsdien graag te vinden! Na het afronden van de Pabo in Breda heeft ze de opleiding Docent Muziek gevolgd aan het conservatorium te Tilburg. Hier studeerde ze in juli 2016 af, waarna ze verder ging met de post-hbo Kinderkoordirectie.
Momenteel is Eveline werkzaam als freelance muziekdocent, muziekconsulent en dirigent en werkt ze voor de muziekmethode 123ZING. In Zundert is Eveline actief betrokken bij de theatergroepen BuitenSpel en Repelsteeltjes.


         Lindsy Derks
Lindsy Derks komt uit Breda en is op 10-jarige leeftijd begonnen met de vooropleiding dans in Tilburg. Vervolgens is ze doorgestroomd naar de HBO-opleiding Docent Dans op Fontys Hogeschool voor de Kunsten en heeft ze daar haar diploma gehaald. Lindsy is werkzaam als dansdocent op verschillende dansscholen en basisscholen, waaronder Basickx. Ook geef ze dansles aan kunstschaatsers op hoog niveau. “Mijn werkweek is heel divers en dat maakt het zo fijn om dansdocent te zijn. In mijn lessen vind ik het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn. Ik wil leerlingen de kans geven om op hun eigen tempo te groeien en zich te ontwikkelen. In mijn lessen staat persoonlijke aandacht en plezier centraal.


              Nadia Jesoirens

Nadia Jesoirens komt uit Breda. “Toen ik vier jaar was, ben ik begonnen met dansen, toen was ik al helemaal verkocht. Ik ben dus nooit meer gestopt. Al snel wist ik dat ik van dansen mijn beroep wilde maken.”
In 2018 is Nadia afgestudeerd van de opleiding MBO Dans in Goes in de stijlen Urban, Modern, Jazz en Klassiek.
“Ik vind het heerlijk om zelf te dansen, maar om mijn passie van dans door te geven aan anderen vind ik ook super om te doen. Ik vind het belangrijk dat er een veilige sfeer in de les hangt zodat alle leerlingen zich op hun gemak voelen.”


              Marjolein Pover
Marjolein is afgestudeerd aan de Theaterschool in Rotterdam en aan de Song and Dance Academie in Zwolle. Vervolgens is ze vijf jaar werkzaam geweest in het familie entertainment waarbij ze o.a. heeft gespeeld in Thomas de Stoomlocomotief, Brandweerman Sam Live en Dora Live Op zoek naar schatteneiland. Daarnaast is Marjolein al jaren werkzaam als dans-, musical- en theaterdocent voor peuters, kleuters en kinderen. “Ik ben graag aan het werk met kinderen en vind de ontwikkeling van hun creativiteit, fantasie en passie zo mooi om te zien!”