Lessen

Peuter- en kleuterdans (van 2 t/m 5 jaar)
Kan jouw zoontje/dochtertje ook niet stil zitten als hij/zij muziek hoort? Dan heeft Basickx iets heel leuks: peuter- en kleuterdans vanaf 2 jaar! We gaan dansen, rollen, kruipen, springen, muziek maken en vooral plezier hebben. We gebruiken speelgoed, prentenboeken en kleine instrumenten. In verhaalvorm worden de kinderen meegenomen op ontdekkingstocht, waarin ze zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen verkennen. Met fantasierijke thema’s worden ze geprikkeld hun bewegingsmogelijkheden uit te breiden en muzikaliteit en coördinatie te ontwikkelen. Drie kwartier feest voor de allerkleinsten!


Dancemix (van 6 t/m 8 jaar)
Deze les is een mix van de dansstijlen modern, jazz, streetjazz en hiphop. Ieder kwartaal staat één dansstijl centraal en zoomen we dieper in op wat deze stijl zo bijzonder maakt. We starten met verschillende oefeningen die we, nadat ze ‘eigen’ zijn geworden, verwerken in een choreografie.


Modern/Jazz (van 6 tot 12 jaar)
De dansles modern/jazz bestaat uit een verzameling van verschillende dansstijlen zoals modern, contemporary, jazz en floorwork. Na een opwarming werken we in een aantal oefeningen aan je danstechniek, zoals je houding, release, isolaties, grondwerk, draaien en ruimtegebruik.  Vervolgens verwerken we dit in een choreografie die in meerdere weken wordt aangeleerd. We eindigen de dansles met een cooling down. Dit alles doen we in een relaxte sfeer waarbij dansplezier altijd bovenaan staat.


Musical (van 6 tot 12 jaar)
In deze lessen werken we maar liefst aan drie onderdelen: zang, dans en spel! Vindt jouw zoon/dochter dat allemaal leuk? Dan hoeft hij/zij niet te kiezen! Één groot feest waarin we bekende musicalnummers zingen, maar ook onze eigen musicalscènes maken.

Bij zang werken we aan basistechnieken, muzikaliteit en zingen we bestaand musicalrepertoire. Bij spel werken we spelenderwijs aan lef, spelimprovisatie, speltechnieken en het maken van scènes. Musicaldans leren we natuurlijk ook, waarbij we op bestaande musicalnummers dansen. Uiteindelijk verbinden we alles tot een spetterende musical.

De musicallessen worden om en om gegeven door Marjolein en Eveline. De ene week geeft Marjolein dans en spel, de andere week geeft Eveline zang en spel.


Techniekles (vanaf 12 jaar)
“Rol, spring, adem, gooi, verleng, accent!” Heerlijk een uur knallen! De les start met een modern/jazz opwarming, gevolgd door een aantal techniekoefeningen waardoor je niet meer tegen bepaalde bewegingen aanloopt die je maar niet onder de knie krijgt. De les wordt afgesloten met een eindcombinatie waarin de techniekoefeningen weer terug komen en jij je grenzen kunt verleggen!


Projectgroep (vanaf 15 jaar)
Let op: deze les is enkel te volgen als aanvullende les op de techniekles

Basickx houdt van optreden én van samenwerking. Vanuit deze passie zijn de afgelopen jaren al een hele hoop mooie creaties ontstaan, zoals ‘Harmonie’, ‘de ABBA show’ en ‘RICH’.

Speciaal voor optredens hebben we een aparte dansgroep opgericht waarin je repeteert voor verschillende optredens. De stijl varieert enorm: keiharde hiphop, betekenisvolle moderne dans of een heerlijk foute jaren 80 show… alles komt aan bod! Één ding is zeker: performance, choreografie en techniek staan altijd centraal tijdens deze les en je bent ervan verzekerd dat het podiumbeest in jou wordt losgemaakt!


Volwassenen  (vanaf 25 jaar)
Dansen is voor ALLE leeftijden! In deze les komen verschillende dansstijlen aan bod, maar zal modern/jazz de boventoon voeren. De les wordt gestart met een opwarming, gevolgd door een paar techniekoefeningen, een stukje cardio en krachttraining en een eindcombinatie. Lekker dansen en met een bezweet lichaam en leeg hoofd de zaal verlaten!


Proefles?

    Inschrijven!

    Inschrijven gaat heel gemakkelijk: klik hier.

    Algemene voorwaarden

    Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze diensten.