Terugblik op een druk december

Jaaa, het is alweer even voorbij. Maar december is dan ook letterlijk voorbij gevlogen!
Een maand bomvol speciale sinterklaaslessen en optredens. Nu we carnavalsvakantie hebben (en dus tijd) is het fijn om even terug te kijken en nog een keertje te genieten:

De maand begon met de Sinterklaaslessen voor de kleinsten:

Ranja, schuimpjes en pepernoten,
De leerlingen hebben erg van de Sinterklaasles genoten.
Danspiet had haar mooie leerling-pieten gestuurd,
Gelukkig waren deze wel in de buurt.
Samen met de leerlingen maakten zij een coole dans,
De kinderen maakten gretig gebruik van die kans.

Kort daarop dansten de oudste meiden in de geweldige ABBA show in Zundert. Wat hebben we met z’n allen genoten van het mooie podium waarop we mochten dansen, de mooie muziek, toffe kleding en de gezelligheid. Zo moet dansen zijn: gezelligheid onderling combineren met shinen op het podium. En wat deed onze musicaljuf Eveline het fantastisch als één van de vier ABBA zangers!

Twee weken daarna mochten alle groepen uit Rijsbergen optreden op de kerstmarkt bij Amarant. Om 18u in een bomvol dorpshuis en om 19u op een mooi podium buiten. In de regen, dat dan weer wel. Kerstverhalen, stoere dansen, kerstdansen, alles kwam voorbij. En wat straalden ze allemaal!
Daarna moesten we meteen door naar het sportgala in Zundert, waar de organisatie met samengeknepen billetjes zat te wachten op onze komst. We moesten binnen 10 minuten op het podium staan met onze oudste meiden. De muziek stond wat ongemakkelijk zacht, wat een beetje op de lachspieren van de dansers werkte, maar ook daar hebben we weer een mooi plaatje afgeleverd.

De dag er na was het Winterwonderland in Zundert, waar we met onze groepen uit Zundert optraden. De weergoden waren ons dit keer gegund en de lieve papa van Roos had voor een goede geluidsinstallatie gezorgd. Ook hier kwam alles voorbij; Flappie, kerstdansen, zelfs het verhaal van Jezus. De kleding werd steeds viezer, maar de gezichtjes steeds meer ontspannen en blijer.

Wat is het voor ons bijzonder om dit alles te zien gebeuren. Dat wat we 2,5 jaar geleden begonnen zijn is ondertussen uitgegroeid tot een serieuze onderneming. We worden groter, maar wat vooral mooi is om te zien, is dat je onze leerlingen ziet groeien en beter ziet worden. De kinderen die het jaar ervoor nog bloednerveus aankwamen bij hun eerste optreden, staan nu zelfverzekerd voor een groot publiek te stralen. Dat is waar we het voor doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *